Pärnu jõe halduskava

On valminud Pärnu jõestiku ökosüsteemse haldamise kava. See on dokument, mis analüüsib olemasolevatele andmetele tuginedes Pärnu jõe ja selle olulisemate lisajõgede olukorda ja tulevikuväljavaateid veeökosüsteemse toimivuse ja kalanduse perspektiivist, ühendatuna inimhuvide eri sfääridega. Pakub välja arenguvisiooni ja jõestiku edasise haldamise alusprintsiibid ning tervikliku tegevusraamistiku, mis tagaksid siinsete veeökososüsteemide toimivuse ja kestva paranemise nii looduskeskkonna, kui huvitatud osapoolte jaoks.

Töö võib pakkuda huvi kõigile, kelle elu, tegevus või huviala on mõne Pärnu jõestiku jõega seotud. Esmajoones võiksid sellega tutvuda harrastuskalastajad, veematkajad, jõeäärsed elanikud ja kogukonnad, kuid samuti kalurid ja üldiselt loodushuvilised.

Allpool on toodud halduskava teine versioon. Kava võib siit vabalt alla laadida ja sellega tutvuda. Sellesse on sisse viidud täiendused 10.03.22 toimunud koosolekul ja kirjalikult esimesele versioonile antud tagasiside põhjal. Sellega on esialgne töö kavaga lõppenud. On huvigruppide otsustada, kas ja mil määral kava ellu rakendama asutakse. Nagu koosolekul leiti, on vaja selleks asutada eraldi laiapõhjaline ühing, kuhu kuuluksid nii jõeäärsete kogukondade kui teiste kala- ja loodushuviliste esindajad. Aeg näitab, kas teeme jõega edaspidi midagi teisiti või loodame lihtsalt, et kõik saab iseenesest heaks 🙂


Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s